Vstopna stran / Portal

  Domov O katalogu Pomoč
 
 
Išči v tem katalogu

po osnovnih podatkih


po okoljskem blagu


po okoljskih storitvahPODJETJA Z OKOLJSKIMI DEJAVNOSTMI
Tudi v Sloveniji se z razvojem varstva okolja hkrati krepi povpraševanje po okoljskih proizvodih in tehnologijah, pa tudi po okoljskih storitvah. Vzporedno narašča sektor okoljskih dejavnosti, perspektiven tako z vidika ustvarjanja dodane vrednosti kot tudi z vidika zaposlovanja. V pričujoči katalog smo vnesli tiste subjekte, ki so se pomladi 2004 odzvali na vprašalnik Inštituta za ekonomska raziskovanja, nastalega v okviru širšega projekta ob sodelovanju GZS, dodali pa smo še ostala podjetja, nastopajoča v katalogu podjetij, ki ravnajo z odpadki in so torej bila v tem času registrirana na ARSO.

Zlasti podjetjem, ki iščejo ponudnike okoljskega blaga in storitev, lahko ta katalog pomaga do hitre pridobitve želenih podatkov. Uporabnik išče okoljsko blago in tehnologije, oziroma okoljske storitve, vsakokrat na posameznem od desetih okoljskih področij. Opredeljevanje okoljskega blaga, storitev in okoljskih področij je dokaj problematično, zato je v katalogu uporabljena sistematizacija, kot jo priporoča OECD/Eurostat. Ker pa so pri posameznem okoljskem področju navedeni le glavni primeri okoljskega blaga in storitev, si bo moral uporabnik včasih pomagati z iskanemu blagu oziroma storitvi sorodnim primerom, ali pa pri okoljskem področju iskati pod »drugo«.

Upamo lahko, da se nam bodo javili še tisti izvajalci s področja okoljskih dejavnosti, ki v tem katalogu manjkajo, a tudi nudijo okoljsko blago in/ali storitve.

 
Informacije o katalogu in o objavi kataloga posreduje Romana Benčina po elektronski pošti ali po telefonu 01/5898 197 .
 
Če se želite vpisati v katalog ali popraviti trenutne podatke o vašem podjetju, vam bomo po vpisu podatkov poslali geslo po elektronski pošti.
 
Zadnja sprememba:

 4.7.2016
Prva spletna objava:

 4.10.2004
Število podjetij:

 379
Število obiskov:

 49878
Anketa


Služba za varstvo okolja


   
  4.7.2016
AquafilSLO d.o.o.

4.7.2016
EKOREC d.o.o.

4.7.2016
PRVA IP d.o.o.

4.7.2016
ECO NAFTA D.O.O.

4.7.2016
MARKO ZUPANC S.P.