Vstopna stran / Portal

  Domov O katalogu Pomoč
 
 
Išči v tem katalogu

po osnovnih podatkih


po okoljskih priznanjih


po okoljskih poročilih

PODJETJA Z OKOLJSKIMI PRIZNANJI
Okoljsko odličnost, ki temelji na stalnem, ciljnem izboljševanju ravnanja z okoljem in/ali upravljanju z energijo, podjetja dosegajo s sistematičnim pristopom k poslovanju. Le-to dosegajo s pomočjo privzemanja smernic, ki jih ponujajo standardi na področju sistemov ravnanja z okoljem in upravljanjem z energijo ali druge tovrstne prostovoljne pobude, kot so Program odgovornega ravnanja (nosilec le-tega je Združenje kemijske industrije pri GZS). Certifikat v skladu z zahtevami standardov ISO 14001 ali ISO 50001, registracija v shemi EMAS in logotipi, ki potrjujejo sodelovanje podjetja v eni od prej naštetih prostovoljnih pobud, so dokazilo o odgovornem odnosu podjetij do okolja.
V zadnjem času se vse bolj uveljavlja tudi okoljsko označevanje izdelkov. Okoljska marjetica ali eco label je označba, ki nam zagotavlja ustrezno kakovost proizvodov ob zmanjšanem vplivu le-teh na okolje, skozi njihov celotni življenjski cikel.

Med navedenim podjetja lahko pridobijo tudi druga okoljska priznanja (ob tem pa še nagrade posameznikom – energetskim menedžerjem in projektantom).
Vse več podjetij pripravlja okoljska poročila ali ta vidik poslovanja vključuje v letnih poročilih, kar odraža njihovo delovanje v smeri trajnostnega razvoja in o zavedanju pomena odprtega komuniciranja o okoljskih vprašanjih s kupci, lokalno skupnostjo in drugimi zainteresiranimi stranmi.

Z iskanjem po tem katalogu boste dobili, poleg širšega vpogleda v imetnike vseh ali posameznih priznanj, števila le-teh, leto pridobitve, (izdajatelj priznanja NI ažuren!), tudi podrobnejše podatke o podjetjih, za morebitne nadaljnje kontakte z njimi.
Vabimo tudi vas, da nam javite morebitne novosti in spremembe, pri okoljskih poročilih tudi z navedbo naslova vaših ustreznih spletnih strani.


 
Informacije o katalogu in o objavi kataloga posreduje Romana Benčina po elektronski pošti ali po telefonu 01/5898 197 .
 
 
Zadnja sprememba:

 2.12.2016
Prva spletna objava:

 8.8.2003
Število podjetij:

 601
Število obiskov:

 84257
Služba za varstvo okolja


   
  2.12.2016
GORENJSKE ELEKTRARNE, D.O.O.

23.11.2016
TERA D.O.O. TOLMIN

23.11.2016
BELVEDERE d.o.o.

23.11.2016
PANPLAST D.O.O.

23.11.2016
UNIOR D.D.